Skip to main content

Can Alüminyum ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) iş birliği ile hayata geçirilen “1. Alüminyuma Hayat Ver Tasarım Etkinliği” tamamlandı. Etkinlik kapsamında gerçekleşen atölye çalışmalarında, birbirinden özgün tasarım fikirleri ortaya çıktı.

25 Mayıs tarihinde Can Alüminyum yöneticilerinin İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşup etkinlik hakkında bilgi paylaşımıyla start alan program, 27 Mayıs tarihinde öğrencilerin Bursa’da Yeşilova Holding şirketlerine yönelik teknik gezisi ile devam etti. Ardından 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde MSGSÜ’de atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 8 Haziran tarihinde ise 1. Alüminyuma Hayat Ver Tasarım Etkinliği kapsamında öğrencilerin yaptıkları tasarım ve çalışmaların sunumları gerçekleştirilerek, sertifika ve ödül töreni düzenlendi.

“İŞ BİRLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Can Alüminyum Genel Müdürü İbrahim Aydın, etkinlik hakkında şunları söyledi: “1. Alüminyuma Hayat Ver Tasarım Etkinliği, şirket olarak tasarıma, özgün fikirlere, yaratıcılığa verdiğimiz önem ve bu yöndeki stratejimize değer katmasının yanında, bu yolculuğumuza üniversite öğrencilerini de dahil etmemiz açısından çok değerliydi. Atölye çalışmaları sonucunda ekipler tarafından oluşturulan birçok değerli tasarım bizlere sunuldu. Her bir çalışma büyük özveri ile hazırlanmış ve akıl doluydu. Öğrencilerimizin gelişimleri ve geleceğe hazırlanmalarında noktasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile iş birliklerimizin bundan sonraki süreçte de artarak devam edeceğine inanıyorum. Bir kez daha etkinliklere katılan tüm öğrencilerimize ve üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.”

PROGRAM HAKKINDA

Etkinliği en başından itibaren takip eden Can Alüminyum Satış Müdürü Erdal Korkmaz da programı şöyle anlattı: “Dünyanın en çevreci metali olan alüminyumu kullanarak yepyeni ve özgün tasarımların ortaya çıkması hedefiyle düzenlenen ‘1. Alüminyuma Hayat Ver Tasarım Etkinliği’, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında onlara sosyal alanda da değer katan bir sürece dönüşmesi hedeflenerek gerçekleştirildi. Türkiye’deki üniversite-sanayi iş birlikleri arasında da rol model olarak yer alması planlanan etkinlik, her iki tarafın da güçlerini birleştirdiği, öğrenci merkezli, sürdürülebilir, paydaşları ve çevresiyle nitelikli ilişkiler geliştiren bir model olarak kayıtlara geçti. Öğrencilerin takımlar halinde bir araya gelerek, tasarım odaklı düşünce metadolojisi ile fikirler ürettikleri atölye çalışmaları; yaratıcı, işlevsel, uygulanabilir ve günlük yaşamı destekleyen yenilikçi ürün fikirleri ile taçlandı. Etkinliğe katılarak emek veren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.”